Strijd tegen grondspeculatie: het PvdA verhuisteam staat klaar!

De woning staat er nog niet. Maar toch staat hij al in de verkoop. Deze stadsvilla in Amsterdam Noord moet € 900000 kosten. Vrij op naam. Dat dan weer wel. De eigenaar sleept zo een paar ton winst binnen. En dat alleen vanwege een zelfbouwkavel aangekocht tijdens de crisis en met dank aan een slap anti-speculatiebeding.

Twee jaar geleden berichtte ik al over uitgebreide speculatie met zelfbouwkavels bij de buiksloterham. Op initiatief van de Partij van de Arbeid en Groenlinks is in 2016 het anti-speculatiebeding in Amsterdam enorm uitgebreid. Vanaf de zelfbouwmarkt in de herfst van 2016 moeten zelfbouwkavels 3 jaar bewoond worden door de eigenaar.

Maar de afspraken voor deze zelfbouwkavel  aan de IJsselmeerstraat 72 zijn van 2015. En toen gold maar een woonverplichting van – hou je vast – 1 dag! De advertentie rept hier met geen woord over. Sterker nog. De woning wordt vrij op naam aangeboden met de mogelijkheid nog wijzigingen aan te brengen in het ontwerp. Dat lijkt niet op het in gebruik nemen. Ook niet voor 1 dag. Hoe de verkoper dat wil gaan regelen? Joost mag het weten. De PvdA helpt de eigenaar graag met verhuizen. Erin en een dag later eruit. Intussen tijd voor Funda om de tekst aan te passen en eerlijk te zijn over die bewoningsverplichting, ook al is die maar 1 dag.

About

You may also like...

Comments are closed.