Gemeente kan niets doen aan peperdure ‘studentenwoningen’

Dat blijkt uit de antwoorden die de gemeente geeft op raadsvragen over de appartementen.

De NorthOrleans-appartementen zijn designstudio’s aan de Spijkerhaven die kant-en-klaar door de fabriek worden geleverd. Qua stijl doen ze denken aan de Amerikaanse jazz-stad New Orleans. Meubels, inclusief opklapbed dat via een knop uit de muur komt vallen, zijn inbegrepen. Ook komt wekelijks een schoonmaker langs. Huur: tussen de 1050 en 1250 euro per maand.

Goedkope woningen
Toen de bouwvergunning voor de appartementen in 2014 werd afgegeven stond echter duidelijk gemeld dat de doelgroep van de woningen ‘studenten’ zijn. Ook meldt een gebiedsanalyse dat ‘relatief goedkope woningbouw voor jongeren, studenten en starters’ worden beoogd voor dit deel van Noord.

Een huurprijs van meer dan duizend euro zal voor een gemiddelde student echter onbetaalbaar zijn. Ook komt het woord ‘student’ nergens in de advertentieteksten van de appartementen voor.

In plaats daarvan richt de site zich volledig op ‘jonge professionals’ en wordt de aanwezige tuin aangeprezen als een uitstekende plek om ’s ochtends je mail te checken.

Lees verder >>

This entry was posted in Wonen.

About

You may also like...

Comments are closed.