College van Amsterdam laat inwoners van Noord keihard vallen

Sinds 2015 heeft stadsdeel Noord enorm moeten bezuinigen in opdracht van het college. Niet omdat het moet, maar omdat het College geld nodig heeft voor haar eigen plannen. Noord is door de bodem gezakt.  En nu worden de inwoners van Noord weer hard gepakt. Niet eerder had ik zo een weerzin tegen bezuinigingen. Aangezien het College tot nu toe niet luistert, volgt hierbij een noodkreet voor de gemeenteraad.

Vanaf 1 januari 2017 moet Noord dit keer € 1,5 miljoen bezuinigen voor de stedelijke vastgoedproblematiek. Daarnaast valt € 2,4 miljoen weg voor kwetsbare buurten en draait Noord zelf op voor de jaarlijkse kosten van € 3,3 miljoen die het gevolg zijn van de sterke groei van het stadsdeel. De gevolgen zijn dramatisch voor Noord.

Geen enkele maatregel is meer mogelijk zonder in te grijpen in de kerntaken van het stadsdeel. We zien dat de middelen voor de basisvoorzieningen al in de huidige situatie niet toereikend zijn voor de problematiek van de inwoners in onder andere de wijken De Banne, de Kleine Wereld, Molenwijk en Oud-Noord. In deze wijken is een cumulatie van armoedeproblematiek, werkloosheid, lage participatiegraad en gezondheidsproblemen zichtbaar.

Lees verder >>

This entry was posted in Noord.

About

You may also like...

Comments are closed.